Grand National Day Race i Tystberga 070606

Som uppvärmning för dagens rejs stressade Mats ut till Dragsvik på morgonen för att bland annat fixa bojarna för startlinjen på plats. Han var ju ändå arrangör!  En av konkurrenterna anlände till hamnen, och meddelade bedrövat att polisen hade morgonjobb i skogen en bit bort. Upptäckten hade kostat honom 2 800 trevliga kronor…Mats anade oråd och ringde mej i panik, jag hade givetvis ingen telefon med mej, så han satte sig i bilen och körde ”lugnt” förbi poliserna för att möta mig. Han lyckades stoppa mig och övertala mig att köra lagenligt resten av vägen, och vi kom faktiskt helskinnade fram. Tack Mats för att du sparade pengar (& indraget körkort?) åt mig. Nog om detta.

Hela 6 båtar deltog, vi körde för dagen med lånebåt i form av Hasses 606:a. Det här är en båt jag gillar! Mats var självutnämnd gast och jag styrman för första gången idag. Starten gick bra, och vi stack iväg över startlinjen som första båt. Efter en stund blev vi omkörda av en Fenix, men jobbade på att ta in det, vilket vi lyckades med efter inte alltför länge. En Rival 22 kom upp och gick förbi strax innan första rundningen, det gjorde inte så mycket, för vi var ganska snabbt tillbaka före. Snävare vägval för vår del funkade bra gentemot dessa två, och vi höll undan. När det var dags för hemvändning upptäckte vi att Robert kom susande i sin Accent, från var? ”Tyvärr” så lyckades han runda åt fel håll! Mats var schysst och ringde upp honom för att meddela detta, så Robert körde en extra sväng. Tack för det!

Spinnakergång tillbaka, vi låg och tampades lite med Fenixen innan vi pressade oss ordentligt förbi, och tack vare att vi höll ut en bit från land på sista biten in mot mål hade vi vind hela tiden. Det hade inte Rivalen…

Strax innan vi gick i mål så beslöt vi att mållinjen skulle ligga inne i hamnen, något alla var eniga om vid skepparmötet innan att första båt hem skulle få bestämma. För att förtydliga detta för efterföljande så passade vi på att bärga en av bojarna på vägen in, funderade även på att ta boj 2, men la ner det. Låg sedan och kajkade runt i hamnen för att hjälpas åt med tidtagning av de andra.

För oss funkade det bra idag, även om jag gott kunde ha gått lite högre vissa stunder, och Mats hade en timglasvariant på spinnakern en stund, men vi kände oss nöjda med vår insats som helhet.

Tider som räknades, lite prisutdelning och tråkningar, kommentarer och reflektioner satte en bra punkt för en kul dag på sjön! /Eva

Resultat från Tystberga Båtsällskaps Nationaldagssegling 070606  (16,8 Nm)

1. Eva Simonsson/Mats Persson 606 4.00.18

2. Robert Svensson Accent 4.04.36

3. Olle Jansson IF 4.06.06

4. Hasse Gustavsson Fenix 4.08.42

5. Niklas Jansson Rival 22 4.23.54

6. Lars-Olov Dolk Vega 4.38.42

Annonser

~ av Eva på 06 juni 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: