KM Nävekvarn 1/9 2007

När jag kom till hamnen i Nävekvarn på morgonen pågick laddningen för fullt. Mats strategi var att störa Knoxarna så mycket han orkade redan innan rejset, var bland annat ombord och ”inspekterade” deras Express. Håkan i Team Knox frågade lite oroligt om vi inte skulle bli medlemmar? Jo, sa jag, jag tänkte faktiskt på det i går kväll. (Det underlättar ju om man vill bli klubbmästare.) Fredrik J från Linköping hade också kommit med sin RJ 85;a för att delta idag tillsammans med sin sambo, de skulle köra sin första tävling. 

För dagen rådde solsken och ganska svag vind. Rejset skulle genomföras som två seglingar med jaktstart i andra. Efter mycket vånda i veckan, då meteorologerna sagt olika nästan dag för dag, stod valet mellan Furren och MY´n, och till slut blev det MY´n som skulle seglas, eftersom den är mer allround. Givetvis började Mats oja sig på morgonen, voine voine, vi skulle ha tgagit Furren! För visst var det optimalt Furreväder idag med den lätta vinden, men nu var det bara att bita ihop och göra sitt bästa.

Skepparmötet blev i en helt ny tappning, vi fick ut ett häfte per båt där vi kunde läsa vad som gällde.  Ähm, jaha?! Ja, det var det hela, själva mötet var över på någon minut. Så stack båtarna ut på sjön och kände på vinden innan start.

Starten gick bra, vi var först över och fältet delade upp sig ganska snart. Vi gjorde några extra slag innan första rundningen, kom runt som andra båt efter Knoxarna som gått  bra på kryss. Vi jagade ikapp dem ganska bra med spinnaren, och efter andra rundningen var det gränsfall om det gick att ha den fortsatt uppe, men det funkade. Vi gick in som andra båt ca 7 minuter och 20 sekunder efter Knoxarna, de drog ju ifrån igen på sista kryssen, och överslagsräknade lite snabbt att ja, kanske det gick vägen? Lite väntan innan nästa rejs, så vi käkade lite pizzaslajs och drack vatten, och jag ångrade grymt att jag inte hade med mig kaffetermosen…

Vi startade först i andra rejset, och nu hade vinden ökat något, och vridit, så vi kunde ta bättre höjd på en gång, rundade första som första båt, lite strul när spinnaren skulle upp, och strax före andra rundningen bytte vi spinnare, vilket var tur, för med den första hade det inte funkat på varv 2, helt klart, det var väldigt snävt! IF:en och Knoxarna försökte köra spinnaker men det var för snävt för att dom skulle klara det. Det vara bara vi som seglade spinnaker fram till sista rundningen. Vi lyckades hålla oss som första båt hela vägen in i mål och det kändes jäkligt bra. Tuffade in i hamn igen och roddade ihop grejorna innan jag rusade till hamnkiosken för att köpa kaffe, kunde sedan gå lugnt bort till prisutdelningen. Efter lite turer hit och dit (en siffra vid vår målgångstid hade blivit felskriven och gett missvisande resultat till en början) slutade vi som etta i bägge rejsen, vilket vi var glada åt. 1 min och 6 sekunder före i första rejset och 1 min och 13 sekunder före i andra. Surt för Team Knox som fick vårat specialpris. Några påsar surt godis och en plastcitron.

Summering av dagen: Det mesta funkade bra idag, slagen satt bra och det kändes bra att beslutet att byta spinnare i andra var fattat redan långt innan. Vi turades om att styra, vinden var jämn och ingen sjö, så det var väldigt behagligt ombord. Och framför att inga blåmärken, bara en skadad nagel som ett skot snodde sig runt.

”Som vanligt” avspänd atmosfär i Nävekvarn, och kul att träffa brygg-grannarna och resten av seglarna, jag kan rekommendera er som inte har varit med än att köra Pingstregattan och KM’et nästa år, kom dit och prova!

~ av Eva på 02 september 2007.

Ett svar to “KM Nävekvarn 1/9 2007”

  1. Hej!
    Vi från Linköping fick verkligen blodad tand. Det blir säkert fler tävlingar för oss i framtiden. Men då ska vi inte komma sist!
    Ses på pingstregattan 🙂

    Lotta och Fredrik J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: