Det går långsamt åt rätt håll…

Jag har väntat i stort sett hela våren med att försöka att ens tänka tanken på att få lite ordning på det vi ville fixa till på SWE 357, mycket på grund av att det faktiskt har varit kallt, och nere i båthusen är det dessutom extra kallt i sig själv. Jobbet (heltid vaken natt) har också bidragit, samt en del innebandypyssel. Nu är innebandysäsongen nästan helt slut, och jag har tagit semester i några veckor, dessutom har vädret blivit bra. Lite mer tid finns alltså! Mats har hjälpt mig att fixa med kölen, sedan har jag målat den med primer ett antal gånger, och idag har vi fått undan en hel del, Mats har fixat spackeljobb, jag har målat, sedan har vi förberett så att jag kan fortsätta på egen hand i morgon. Då skall Mats till Oxelösund för att kolla hur det går för resten av vår lokala 606-maffia, som skulle ses för segling vid 10-tiden. Mera på listan: seglen skall gås igenom, och så skall vi ju fixa allt småpill , så att båten är redo för sjösättning. Jag hoppas att det fina vädret håller i sig till vecka 19, då har jag fortfarande semester, och vi skall försöka sticka ut så mycket som möjligt, Mats har ju redan seglat hela den gångna tiden av detta året, men jag har inte varit ute en gång, och är jätterostig. Det vore kalas att få sådana här dagar som det varit nu, då vi skall träna.

Om 2 veckor är det tävlingspremiär, då är det både Pingstregattan i Nävekvarn på lördagen, och så är det Vårköret på söndagen, på samma ställe. Vi är en hel armada lokala 606-or, vi är uppe i 10 anmälda nu, det rör på sig, milt sagt i våra trakter! Mats har fått reda på att det kommer ett antal toppseglare från Stockholm för att köra i Nävekvarn, och är nervös för detta, jag klipper in från mail som Håkan, ena halvan av Spaed Salat skickat: ”.Vi är nu 10 606:or anmälda till Vårköret 11 maj! Alla lokala båtar och utifrån kommer ordf.Elke Cronenberg samt Björn Österberg och Rikard Melander Kanske blir det ytterligare några”.

Mats började mumla lite om ont i knät i dag, och jag tror också att det fanns lite dolda ryggproblem som började ge sig tillkänna? Han trodde att han skulle göra bättre nytta på land och filma spektaklet, ,och att jag borde fixa annan gast…  Hallå, inte börja med att slå i underläge! Men vi måste tänka positivt, det är väl kul att Stockholmarna får komma till fagra Södermanland och vår fina skärgård, och lära sig lite hur det går till på våra kappseglingar? Eller? Blir det vi som skall lära oss hur saker egentligen skall gå till? Roligt skall det bli i alla fall, att säsongen snart är igång!

~ av Eva på 26 april 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: